Skip to content

Tapijtreiniging

Weer als nieuw.

Kennis in huis

Schoonmaken is een kunst.

Jarenlange ervaring

Meer dan 45 jaar.

Ophalen en brengen

Wij denken graag mee.

Reiniging

Reinigen van uw tapijt

Is uw tapijt vervuild geraakt, doordat u een huisdier heeft rondlopen, een glas wijn is omgevallen, door een ander ongelukje of gewoon door dagelijks gebruik? Bij Babai bent u aan het juiste adres om het tapijt weer tot zijn recht te laten komen in uw huis! Een vuil tapijt zie je niet alleen vanaf de buitenkant. Een vuil tapijt kan een broeinest zijn voor bacteriën, ongedierte en onaangename geuren. Zonde wanneer u uw tapijt op deze manier verwaarloost!

Desondanks is er voor de reiniging van een tapijt specifieke kennis vereist over de verschillende soorten materialen, kleurstoffen en knopen. Wanneer u zomaar met allesreiniger of ander schoonmaakmiddel het tapijt wilt schoonmaken, is de kans op beschadiging erg groot, zonde! Wij als professionals met jaren lange ervaring helpen u graag met het reinigen van uw tapijt.

Uw tapijt reinigen

Een tapijt is niet zomaar een kleed. Het is daarom ook niet mogelijk om enkel met een stofzuiger over het handgeknoopte tapijt heen te gaan, om het schoon te houden. Er is een gehele reinigingsprocedure voor het reinigen van een tapijt. Hoe gaan wij bij Babai te werk met het reinigen van een tapijt?

 

In ons atelier kloppen wij het tapijt eerst uit. Op deze wijze wordt er zand, stof en los vuil uit het tapijt verwijderd. Voorafgaand aan het was proces wordt er een kleurtest uitgevoerd en de conditie van het tapijt bepaald. Afhankelijk van de soort en de kwaliteit van het tapijt, behandelen wij het tapijt met bijpassend schoonmaakmiddel. Nadat het tapijt is gewassen, wordt het tapijt gedroogd in de speciale droogkamer. Met meer dan 45 jaar ervaring is uw tapijt bij Babai in de juiste handen.

Reinigen bij Babai

Bij Babai reinigen we dagelijks tapijten, die met respect en kennis van zaken worden behandeld. Zo gebruiken wij bijvoorbeeld speciale schoonmaakmiddelen die de natuurlijke kleurstoffen in het tapijt niet aantasten. Elk tapijt, en alle kleuren binnen een tapijt, verdienen speciale en variërende aandacht. Met onze restauratie kennis kunnen wij vakkundig de schoonmaakmiddelen aanpassen aan ieder soort tapijt die een eigen unieke behandeling vereist. Door de professionele reiniging heeft het tapijt een mooier aanzien, ruikt het weer fris en verlengt het de levensduur van het tapijt.

 

Naast het reinigen van tapijten, repareren wij ook tapijten. Heeft uw tapijt naast reinigen ook reparatie nodig? Dan kunnen we dat ook uitvoeren. 

 

Heeft u nog vragen over het reinigen of repareren van een tapijt en/of wilt u een prijsindicatie dan kunt u altijd contact met ons opnemen via de telefoon of mail.

Kosten reinigen handgeknoopte tapijten

 

De kosten voor het reinigen van een tapijt wordt gebaseerd op verschillende factoren. Denk hierbij aan het materiaal van het tapijt. Dit kan wol of zijden zijn, de mate van vuilheid en welke schoonmaakmiddelen gebruikt moeten worden. Om deze reden is er niet één vastgestelde prijs voor het reinigen van een tapijt. 

 

Als u wilt weten hoeveel de kosten zijn voor uw tapijt kunt u een e-mail sturen met foto’s van uw tapijt of ons bellen. Wij zullen u dan een offerte sturen met wat de kosten zullen zijn.

Wij werken samen met

Zoek producten