Babai & Fardin | Restauratie, reiniging en verkoop van alle soorten handgeknoopte tapijten!
Restauratie, Reiniging & Verkoop van Tapijten
  • Slide

Reinigen van tapijten en wandtapijten en Goblens

Tapijtreiniging is erg belangrijk. Stof en zand dat zich over de jaren in uw tapijt en wandkleed verzameld beschadigd de wol en verkort de levensduur van uw tapijt aanzienlijk. Minimaal elke drie jaar is het nodig om een tapijt zorgvuldig te reinigen. Een nieuw of antiek handgeknoopt tapijt of wandkleed moet op een speciale manier gereinigd worden anders kunnen de kleuren doorlopen.


Wij reinigen tapijten vanaf 8 euro per m2.

In ons restauratieatelier kloppen wij eerst de tapijten uit, daarna reinigen wij de tapijten op een speciale handmatige manier met speciale reinigingsmiddelen. Omdat elk handgemaakt tapijt uniek is, verdient elk tapijt zijn eigen speciale behandeling. Er wordt gekeken naar de leeftijd, de kleuren en de kwaliteit van het materiaal. Daarna worden de juiste schoonmaakmiddelen uitgekozen. Het doel van de reiniging is het tapijt zandvrij en geurvrij te maken, zonder dat het vet van de wol wordt aangedaan.Het natuurlijke vet van de wol is belangrijk voor de weerbaarheid van het tapijt tegen vlekken. Wij garanderen u dat het verschil groot is en naar uw tevredenheid.

Verwijderen van vlekken: Het gebeurt soms dat u koffie, wijn, limonade of andere vlekken op uw tapijt heeft gekregen. Deze vlekken zijn niet zo simpel weg te krijgen en trekken veel vuil aan. Bij de reiniging van dit soort vlekken maken wij geen gebruik van sterk chemische reinigingsmiddelen die uw tapijt kunnen beschadigen. Onze geïmporteerde middelen zijn mild en niet invasief en worden afgestemd op het soort vlek. Wanneer deze niet het gewenste resultaat leveren kleuren wij de wol zodanig dat de vlek verdwijnt. Wij kunnen deze vlekken vaak geheel weg krijgen of anders dusdanig verminderen dat het niet meer storend is.

Opspannen van tapijten: Tapijten kunnen door ouderdom en gebruik scheef trekken. Op de randen of in het midden kunnen er bobbels en/of golven ontstaan. In combinatie met reinigen en opspannen kunnen wij uw tapijt weer symmetrisch en recht krijgen. Meestal worden tapijten door de ouderdom of gebruik scheef.

"Elke opdracht is anders, we zouden graag in een persoonlijk contact uw unieke opdracht bespreken. Heeft u vragen over onze diensten? Wilt u advies of een prijsindicatie? Vraag vrijblijvend een offerte aan. Of bel 033 470 22 11. Wij staan u graag te woord."

Offerte Aanvragen