Babai & Fardin | Restauratie, reiniging en verkoop van alle soorten handgeknoopte tapijten!
Restauratie, Reiniging & Verkoop van Tapijten
  • Slide

Reparatie van tapijten, wandtapijten en Goblens

Tapijten en wandtapijten zijn herkenbaar aan motief, kleur, knoop en materiaalgebruik. Deze kenmerken zijn van groot belang voor de restaurateur om een optimale restauratie te bewerkstelligen. Met speciaal geïmporteerde materialen (wol, katoen, gereedschap, kleurstof, reinigingsmiddelen) worden bij Babai tapijtreparaties en restauraties perfect uitgevoerd.


Restaurantie & Reinigen van Tapijten

Reparatie van versleten tapijtranden

Kale en versleten randen kunnen worden gerestaureerd en voorzien van nieuwe kettingdraden en inslagdraden. Door deze draden opnieuw te omwinden met wol in de juiste kleur verkrijgt men een vakkundige restauratie.

Reparatie van Franje

Franje kanten worden rechtdraads uitgehaald tot aan de eerste hele inslagdraad en worden origineel opnieuw ingeknoopt. De baard wordt vervolgens met een ketting vastgezet.

Reparatie van tapijt met gat

Hiervoor wordt uw tapijt eerst op een houten raamwerk gespannen. In de gaten worden nieuwe inslag- en scheringsdraden aangebracht waarna een, qua motief en kleurstelling, perfect nieuw stuk handmatig wordt ingeknoopt. Wij verven de wol zelf om de gewenste kleurstelling perfect na te kunnen bootsen.

Reparatie van versleten plekken

De kale plekken in een tapijt worden met een speciaal snij-instrument van oude wol ontdaan. Na een precieze vaststelling van de kleuren worden nieuwe strengen wol, die wij zelf verven, in de originele kleurnuances geheel handmatig ingeknoopt.

Voorbeeld 1: gescheurde plek vóór en na restauratie

Voorbeeld 2: gescheurde plek vóór en na restauratie

Voorbeeld 3: grote vlek vóór en na restauratie

Voorbeeld 4: muis schade vóór en na restauratie

"Elke opdracht is anders, we zouden graag in een persoonlijk contact uw unieke opdracht bespreken. Heeft u vragen over onze diensten? Wilt u advies of een prijsindicatie? Vraag vrijblijvend een offerte aan. Of bel 033 470 22 11. Wij staan u graag te woord."

Offerte Aanvragen

Projecten

Wij hebben al een flink aantal succesvolle projecten uitgevoerd tot volle tevredenheid van onze opdrachtgevers. Hieronder treft u een bescheiden aantal impressies aan van de projecten.